Kezdőlap
Kapcsolat
Távfelügyelet - Mikrotechno Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft - Telefon: +36-1-326-1446
A távfelügyelet mint szolgáltatás fogalma
A távfelügyelet mint szolgáltatás megrendelése
Terméktámogatásos konstrukció - vezetékes rendszer
Terméktámogatásos konstrukció - vezeték nélküli rendszer
Részletre 990 Ft-os kezdőbefizetéssel vezetékes rendszer
Részletfizetéses akció vezeték nélküli rendszer
Távfelügyelet - Riasztórendszerek hűségszerződés nélkül
Távfelügyelet - Új rendszer telepítése hűségszerződéssel

Távfelügyeleti szolgáltatás

Fogalma: A távfelügyeleti szolgáltatás egy vagyonvédelmi szolgáltatás, amely nem más, mint egy helyszínen keletkezett riasztójelzés továbbítása egy központba, ahol ennek beérkezésekor, egy előre megkötött szerződés szerint intézkedés sorozat történik, szigorúan ellenőrzött és dokumentált módon.

A távfelügyeleti szolgáltatás alapvetően kétféle módon működik, attól függően, milyen szerződést kötünk a távfelügyeletet végző céggel.

  • 1.Értesítéses szolgáltatás: a diszpécserek a jelzés beérkezésekor a szerződésben megadott módon, és elérhetőségeken értesítik a megadott személyt/személyeket vagy szervezetet/szervezeteket. Az ország bármelyik pontján igénybe vehető. Célszerű olyan személyt/szervezetet megjelölni értesítendőnek, aki gyorsan tud intézkedni, és a nap bármely szakában elérhető.
  • 2.Kivonulásos szolgáltatás: a diszpécserek a jelzés beérkezésekor azonnal elindítják az esemény helyszínéhez legközelebb tartózkodó járőrt, aki maximum 15 percen belül a helyszínre érkezik. Ezzel párhuzamosan értesítik a megadott személyt/szervezetet. A kivonuló szolgálat a helyszínen kivizsgálja a riasztást kiváltó okot, meghiúsítja a folyamatban lévő károkozást és a hatóságok megérkezéséig biztosítja a helyszínt.

Előfordulhat hogy a nem megfelelő kezelés okoz tévesen riasztást. Ilyenkor a szerződés megkötésekor megadott jelszó bemondásával Ön 2,5 percen belül következmények nélkül lemondhatja az intézkedést. .

A távfelügyeleti szolgáltatás műszaki megoldás szempontjából lehet

  • 1.Kapcsolt vonalas: hagyományos vezetékes telefonon. Előnye hogy olcsó, -viszont a hívások költsége a telefonszámlában jelentkezik- hátránya, hogy könnyen ki lehet iktatni pl. a telefonvezeték elvágásával.
  • 2.GSM + kapcsolt vonalas: alapvetően kapcsolt vonalas, de felszerelésre kerül egy GSM kommunikátor is, így ha megszűnik a kapcsolt vonal (pl: elvágják a vezetéket), a szolgáltatás a GSM kommunikátoron zavartalanul folytatódik.
  • 3.GSM szolgáltatás: a riasztóközpont mellé felszerelt GSM kommunikátor a mobil technológia segítségével továbbítja a jelzést a távfelügyeleti központba. A hívások költségét és a SIM kártya díjait a szolgáltató fizeti.
  • 4.GPRS kiemelt biztonságú szolgáltatás: a GSM alapú GPRS átjelzés a riasztóközpont továbbítandó jelzéseit egy virtuálisan kialakított magánhálózatban juttatja el a távfelügyeleti központba. A hálózat 1 perces tesztjelzésekkel ellenőrzi a kapcsolat meglétét, ennek elmaradása esetén 1 percen belül riasztást kelt a távfelügyeleti központban. Az eszköz egyedi titkosítással védett, a GSM frekvencia blokkolása esetén 1 percen belül szabotázsjelzés keletkezik, így az átjelzést nem lehet kiiktatni. A hívások költségét és a SIM kártya díjait a szolgáltató fizeti.